συνεντευξεις

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΧΕΛΛΟΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ..

Οι Έλληνες χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες.Άντρες-γυναίκες, πλούσιοι-φτωχοί,εγγράμματοι-αγράμματοι,ολυμπιακοί- παναθηναϊκοί.. Αλλά υπάρχει και η πιο σημαντική κατηγορία.Αυτή που εκμηδενίζει τις υπόλοιπες.Η κατηγορία «απο που είναι ο μπάρμπας σου». Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη,τη βόλεψες όσο άχρηστος κι ανίκανος μπορεί να είσαι!! Αν έχεις μπάρμπα στη Μεθώνη..βρες καράβι να φύγεις,διότι δε σε χωράει αυτός ο τόπος.Ας έχεις πτυχία,ας μιλάς ξένες γλώσσες,ας είσαι ικανός.. Δε μας νοιάζει και σε τρώει το χώμα της Κορώνης.



Απο την Κορώνη είναι ο μπάρμπας του υπαλλήλου της εφορίας που αντί να σε εξυπηρετήσει,πίνει καφέ και σχολιάζει διάφορα άνευ ουσίας νέα. Του καθηγητή,του σχολείου που έχει ξεχάσει ότι κάνει λειτούργημα και πάει μόνο για το βόλεμα..Του υπαλλήλου στον εκάστοτε π.χ. δήμο,που βαριέται να σου βγάλει έστω κι ένα πιστοποιητικό γεννήσεως.. (απλά το εκτυπώνεις αγαπητέ υπάλληλε.Δεν είναι καμμιά τρελλή επιστήμη..)


Απο τη Μεθώνη κρατάει η σκούφια του μπάρμπα (και δη ολόκληρου του σογιού) αυτού που έχει όλα τα προσόντα για μια θέση,αλλά δεν την παίρνει ποτέ.Αυτού που προσπαθεί να μάθει μαθηματικά στις τάξεις παιδιών,που έχει αναλάβει (ακόμα κι αν του πρήζουν το συκώτι,στην αρχή).Αυτού που δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία και δεν αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν ενοχλητικά βουίσματα.


Υπάρχει μια ελαφρά φήμη ότι οι νέες γενιές έχουν αρχίσει να μη θέλουν πολλά πολλά με τα σόγια τους.Κοινώς αρχίζουν να μην ζητιανεύουν το βόλεμα.Απο πολλούς αισιόδοξους θεωρείται το «ένα βήμα μπροστά».Το ξέκομμα απο ήθη και έθιμα μιας άλλης εποχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: