συνεντευξεις

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ποιά Διοτίμα..

Θρίαμβος!! Η αλφαβήτα πέθανε, η αλφαβήτα πάει! Ζήτω η αυτομόρφωση! Έπεσε και ως θέμα στις πανελλήνιες. Το οποίο σημαίνει ότι το Κράτος σε ενημερώνει, σε προετοιμάζει. Οπότε σταμάτα να κλαψουρίζεις και να ζαλίζεις τα αυτιά των εκάστοτε υπουργών παιδείας! (επίσης, σταμάτα να κλείνεις δρόμους, διαμαρτυρόμενος, διότι έχουμε ραντεβού με το Γιάννη και μας καθυστερείς.) Λοιπόν, η αυτομόρφωση είναι μια μέθοδος που θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί τουλάχιστον εδώ και 100 χρόνια. Η αυτομόρφωση είναι η υπέρτατη αναγνώριση, από την πλευρά του κράτους, της διαφορετικότητας των πολιτών. Λαμβάνοντας, φυσικά, υπ’όψην όλα τα δεδομένα. Δηλαδή, ότι δε μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά πολλοί Σκορπιοί,μέσα στην ίδια τάξη.



Αποσπάται η προσοχή τους σε διάφορες διαμάχες.


(Κατά Λίτσα Πατέρα, 5:18-19)


Αυτή η εφαρμογή δε σημαίνει ότι δε θα υφίσταται η λειτουργία του σχολείου. Εξάλλου, το σχολείο είναι η σημαντικότερη προσφορά του κράτους, προς τους εργαζόμενους γονείς. Ας αναλογιστούμε πόσες ζημιές θα έκαναν στο σπίτι τα μούλικα, αν δεν υπήρχε το σχολείο!


‘Άσε που θα το έκαναν και ντουμάνι! Ενώ τώρα καπνίζουν στις τουαλέτες του σχολείου, και τελειώνει εκεί το θέμα!


‘Οπότε, θα τα στέλνουμε το πρωί στο σχολείο, να μας τα κρατούν οι δάσκαλοι και το μεσημέρι, αφού φάνε το κάτι τις, θα αυτόμορφώνονται. Τι?? Όλα έτοιμα τα περιμένουμε??


Ας το πάρουμε σαν μαθησιακό διαγώνισμα. Να μεταλαμπαδεύσουμε, στις νέες γενιές, την υψηλή γνώση που εμείς λάβαμε. (συν το ότι θα εξαλειφθεί το απωθημένο όλων των γυναικών, οι οποίες μικρές ήθελαν να γίνουν δασκάλες.) Θα τους οδηγήσουμε στο πνευματικό στενοσόκακο κι έπειτα συνεχίζουν μόνα τους. Διότι είναι φυσικό το κράτος να έχει κουραστεί να μορφώνει και να παιδαγωγεί. Εμείς συμφωνούμε με το κράτος! Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι μαθητές θα καταρρακωθούν που θα σταματήσουν να ακούν «παπαγαλίζοντες» δασκάλους, αλλά ας το χωνέψουν!


Εξαιρούνται όσοι έκαναν παιδιά προσδοκώντας διορισμό στο δημόσιο ή ευνοϊκούς όρους δανεισμού. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, λόγω ευγενούς σκοπού, η αυτομόρφωση δε θα εφαρμόζεται.